Heeft u een vraag?
Neem contact op

Watersport

 

Buiskap/sprayhood

Een nieuwe buiskap, daar kijkt de boot weer lekker fris mee. Tevens biedt het u extra comfort.

Het moet een elegante en praktische toevoeging zijn aan uw boot.

Bent u aan het nadenken over een nieuwe buiskap? Dan doet u er verstandig aan om de oude buiskap eens langs te brengen bij Zeiltjes & Zo. U kunt natuurlijk ook mailen maar een ouderwets gesprek kan alle onduidelijkheden weg nemen. Alles op gepaste afstand en geheel COVID 19 proof.

Het biedt tevens de kans om wensen en veranderingen door te spreken.

Gezien de vele mogelijkheden bij het maken van een buiskap. Hieronder denkbare opties: 

 • greep uitsparingen
 • greepbeugel
 • extra ruiten of ritsen
 • zonnepanelen
 • sluitscherm

 

Achtertent

Om volledig gebruik te maken van uw kuip en uw leefruimte aan boord te vergroten is een achtertent of sluitscherm de ideale oplossing. Deze wordt middels een ritsverbinding aan de buiskap gemaakt. Bij het maken van een achtertent zijn ook diverse mogelijkheden toepasbaar: 

 • Uitritsbare zijdelen/achterdeel -> dakgedeelte als bimini
 • Zonnepaneel op het dak
 • blindering/horren
 • Ophangpunt naar de giek

Als al deze zaken duidelijk zijn, zijn wij er van overtuigd dat er een prettige samenwerking kan plaatsvinden en is het zeker dat de nieuwe buiskap helemaal voldoet aan uw wensen.

Bij akkoord wordt de nieuwe buiskap bij u aan boord gemald. De oude buiskap kan niet worden gebruikt voor de maatvoering. Deze mal is nodig voor het produceren van een mooie en unieke buiskap voor uw boot. De buiskap en/of achtertent wordt altijd bij u op de boot afgemonteerd.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Rvs frame

Vroeger  werd er vaak gebruikt gemaakt van een aluminium frame. Dit is eigenlijk een goedkope oplossing voor het serie werk waarmee de schepen werden afgeleverd. Wij werken bij voorkeur op RVS. De robuustheid van het RVS geeft een goede body voor een prachtige buiskap. De stoffen zijn gedurende de jaren ook veel veranderd waardoor RVS een must is.

Het degelijke RVS frame biedt een prachtig eindresultaat een mooie strakke look.

U kunt bij ons ook het frame laten maken in 22 MM en 25 MM hoog gepolijst RVS. Het frame is van een ongegloeide koud getrokken RVS 316 buis gemaakt, compleet met al het nodige beslag. Veel steviger als dit is er niet. Het aanschaffen van een nieuw frame kan gecombineerd worden met het bestellen van een nieuwe buiskap.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Huik / lazy bag

Een huik of Lazy-bag moet goed passen. Wij meten de huik of lazy-bag dan ook graag zelf in op uw boot. Elke boot is uniek en elk grootzeil is weer anders. Als het zeil netjes is opgedoekt op de giek kan de huik of lazy-bag goed worden ingemeten. Maatwerk is van belang zodat u een strak en goedpassend product heeft, uniek voor uw boot.

U heeft de keuze uit diverse sluitingen:

 • Minax
 • Rits
 • Bandjes

De meeste schade wordt veroorzaakt door UV. Vocht kan ook voor problemen zorgen. Door uw spullen netjes af te dekken, verlengt het de levensduur van uw grootzeil en het vergroot het gebruiksgemak aan boord.

Bent u nieuwsgierig geworden naar het product? Dan kunt u bij ons een demonstratie model aanschouwen. Zo kunt u zelf de esthetica en het gebruiksgemak ervaren.

U kunt de huik ook zelf inmeten, u krijgt dan van ons een schema opgestuurd met daar stap voor stap beschreven hoe u de huik moet opmeten. Bent u niet van uw eigen meetkwaliteiten overtuigd? Dan staan wij uiteraard voor u klaar.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Rolfokhoes/UV-strook

Als u beschikt over een rolfoksysteem aan boord is een goede rolfokhoes een must. De rolfokhoes beschermt de fok tegen alle weersomstandigheden en zorgt voor een aanzienlijk langere levensduur van uw fok/genua. Elke boot en fok zijn weer anders, maatwerk is belangrijk voor een goed eindproduct waar u jarenplezier van heeft.

Wij hebben onze rolfokhoezen zo ontworpen dat ze “Herkingen-proof” zijn. Door de ligging van deze haven en de daar bijkomende weerscondities krijgen de rolfokhoezen het erg zwaar te voorduren.

Bij onze rolfokhoezen bent u verzekerd van het volgende:

 • Worden standaard geleverd met 2 of 4 rijglijnen. Afhankelijk van de lengte en de omvang van de rolfok
 • zijn voorzien van een zware degelijke rits van Optilon
 • Onderaan de hoes zit een handig opberg vak voor de rijglijnen met afwaterfunctie
 • Bovenaan de hoes zit een band om de druk op te vangen van de rits

Bent u nieuwsgierig geworden naar het product? Dan kunt u bij ons een demonstratie model aanschouwen. Zo kunt u zelf de esthetica en het gebruiksgemak ervaren.

Er kan ook worden gekozen voor een UV-strook voor uw fok of genua. Deze zal wanneer de fok is opgedraaid dienen voor het beschermen tegen UV-straling.

Wij maken gebruik van hoogwaardig en licht materiaal voor het vervaardigen van de UV-strook. Ondanks de keuze uit het beste materiaal kan een UV-strook wel negatieve bijkomstigheden hebben op de zeileigenschappen van uw fok of genua. Het extra gewicht speelt parten bij het zeilen met rustiger weer.

Ons advies luidt dan ook, dat u in onze ogen beter af bent met een rolfokhoes. De hoes zorgt ervoor dat er geen een stiksel is blootgesteld aan UV-straling. Wist u dat met de warme zomers die wij nu in Nederland ervaren de schade van UV-straling aanzienlijk is. In sommige gevallen kan een zomer wel 40% van de levensduur verkorten van uw fok of grootzeil, mits deze onbeschermd is.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Bimini

Het is geen geheim meer dat de zomers in Nederland steeds warmer worden. Door u lekker op het water te begeven wordt u bestookt met schadelijke UV-straling op uw huid. Deze is direct afkomstig van de zon maar ook via de weerkaatsing van het water, dubbel trouble. Door gebruik te maken van een bimini heeft u al een van de leveranciers van de UV-straling weten te voorkomen.

Standaard worden onze bimini’s  uitgevoerd in een 25 mm frame en beslag. De plaatsing, hoogte, breedte van de bimini en keuze van acryl worden in overleg gedaan. Zo heeft u de mogelijkheid om uw wensen kenbaar te maken en er kan gekeken worden naar de mogelijkheden aan boord. De bimini kan ook met een verbinding naar de buiskap worden gerealiseerd.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Speedboot covers

U wil optimaal gebruik maken van uw speedboot of deze nu in de haven ligt of op een trailer staat. Door onze expertise hebben wij vele manieren om een mooie en gebruiksvriendelijke cover over uw speedboot te maken.

Er kan gekozen worden voor een cover met de reguliere druksluitingen maar ook voor een cover die speciaal gemaakt is om er lange afstanden mee te rijden, als de boot mee gaat op vakantie. Voor elke wens is er een passende oplossing. De bijgeleverde ventilatiepaaltjes zorgen voor een goede afwatering en bieden tevens ventilatie zodat de boot binnen kan drogen.

Zeiltjes & Zo biedt de mogelijkheid om de boot binnen in de loods te plaatsen voor het vervaardigen van een nieuwe cover voor uw boot. Door deze optie kunt u gedurende het hele jaar bij ons terecht. De boot bent u in de meeste gevallen maar een week kwijt en is gelijk gebruiksklaar.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Wintertent – havenzeil

Een winterzeil beschermt uw boot, maar ook de binnenkant van uw boot. De winterzeilen worden gemaakt op een staande of liggende mast en het gebruik van de fokkenboom en/of giek. Er kan ook gebruik worden gemaakt van een frame, deze maken wij niet maar leveren voor ons in de meeste gevallen geen problemen op.

Door de vele benodigde uitsparing mallen wij de wintertent altijd, zo wordt geen enkele uitsparing of versterking overgeslagen. Standaard maken wij de wintertenten tot aan de voetrail of de onderste relingdraad en worden ze bevestigd met op maat geleverde elastieken.

Door gebruik te maken van de voetrail of de relingdraad kan het gedeelte van de boot onder de wintertent vrijuit ademen. Het grote voordeel hiervan is dat er geen schimmelvorming kan plaatsvinden door water wat opgesloten zit onder de wintertent. Door voldoende beluchting op deze manier, kan er ook voor gekozen worden om ergens op de boot een raam open te zetten.

Zo kan de gehele boot aan de binnenkant ook lekker luchten en voorkomt het vocht en de daarbij behorende nare luchtjes. De elastieken zorgen ervoor dat de tent kan bewegen en zo niet kapot gaat door een statische verbinding.

De standaard uitvoering: 

 • Acryl of PVC
 • Bevestigingspunten voor elastiek
 • In 2 delen met verbindingsrits
 • Alle uitsparingen voor verstagingen
 • Kwetsbare plekken verstevigd

Mogelijke extra’s:

 • Deuren
 • Ramen
 • Extra deelstuk i.v.m. het gewicht.

De wintertent wordt standaard afgemonteerd. Vindt u het fijn om samen de wintertent op de boot te zetten? Dan kan dit, zo weet u voor het volgende gebruiksjaar precies hoe de tent moet worden geïnstalleerd. Na het seizoen kunt u de tent weer inleveren bij ons en dan kan er gekeken worden of de wintertent de tand des tijds goed en zonder enige slijtage heeft doorstaan. Door deze service hopen wij u zo veel mogelijk te informeren, assisteren en te ontlasten.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Overige covers

Zeiltjes & Zo heeft ook een ruim aanbod aan covers ter bescherming van uw bezittingen.

U kunt bijvoorbeeld aan het volgende denken: 

 • Verduistering en luikcovers
 • Stuurwielcovers
 • Ankerlijncovers
 • Spatzeilen
 • Life raft covers
 • Liercovers
 • Etc.

Al de genoemde covers zijn in het leven geroepen om meer privacy aan boord te hebben of om uw dure apparatuur en benodigdheden te beschermen van alles wat van buitenaf komt.

Heeft u speciale wensen met betrekking tot het bovenstaande werk, dan bent u bij ons op het goede adres. Een extra vakje of een doorzichtig vlak in de cover is geen enkel probleem.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.

Bekijk hier onze fotogalerij voor een aantal voorbeelden. 

Zeiltjes En Zo biedt de perfecte oplossing voor uw boot

Zit u te denken aan een nieuwe buiskap, rolfokhoes of kuiptent? Wij denken graag met u mee over de meest duurzame en betaalbare oplossing. Voor een persoonlijk gesprek kunt u het beste bij ons langskomen. U kunt ons bereiken op 0613345632 of een e-mail sturen naar info@zeiltjesenzo.nl. Onze buiskap zeilmakerij is werkzaam in Dirksland en omgeving.

Spuikolk 8A
3247LK Dirksland

06-13345632
info@zeiltjesenzo.nl

KvK 69292434

Beste gebruikers, deze site bewaart cookies op uw computer. Het doel is om uw ervaring op onze website te verbeteren en u tegelijkertijd meer gepersonaliseerde diensten aan te bieden. Cookies worden ook gebruikt voor het personaliseren van advertenties.

Als u meer informatie wilt over de cookies die wij gebruiken, raadpleeg dan ons Privacybeleid. Door cookies te accepteren, stemt u in met het gebruik ervan. U kunt de instellingen van de cookies ook aanpassen. Als u weigert, worden uw gegevens niet bijgehouden wanneer u deze site bezoekt. Er wordt slechts één cookie gebruikt in uw browser om uw voorkeur dat u niet gevolgd wilt worden te onthouden.
Alles weigeren
Instellingen aanpassen
Sta alles toe
Cookie-instelling bewerken